Kdo jsem: Ing. Iva Adlerová
Narozena: Ano
Profese: Chronologicky – molekulární genetika, vědecké publikování, psychologie a psychosomatika, facilitace, transformační koučování.

Poměrně košatá, ale logicky navazující profesní dráha – v molekulární patologii Vám vědecké myšlení nedovolí nepřemýšlet o tom, proč a jak je v chodu udržovaný tak nesmírně složitý a energeticky náročný systém, jako je lidské tělo. Další logické souvislosti se objevily v podobnosti rodinných onemocnění napříč generacemi, souvislostí na rovině těla a duše. Proto studim psychologie – gestalt, arteterapie a artefiletika, facilitace a koučování. A aby bylo dosaženo stability trojnosti, hledání vztahu těla, duše i ducha.

Zvyk pozorně pozorovat souvislosti mi na jednu stranu komplikuje život, protože přináší další a další otázky, ale současně mě velice obohacuje, protože mi přináší řadu setkání se zajímavými inspirativními lidmi. A to, co přichází v otázkách, je i předmětem textů na tomto blogu. Pokud Vám přinesou podněty pro zkoumání, hledání Vašich odpovědí, nebo ideálně poslouží jako základ pro hledání vlastních argumentů – proč s tím, co je psáno, nesouhlasíte, splnily svůj účel.

Plnou pozornost věnuji všemu, co dělám – ve své praxi používám i to, o čem akademická věda zatím taktně mlčí, ale co mám léta vyzkoušené a ověřené jako účinné – imaginaci, práci s jungiánskými astrologickými archetypy podle data narození, reiki, nebo Bachovy esence. Na stejném principu plné pozornosti a vnímání symbolických obsahů maluji své obrazy.